Hälso&Sjukvård, Gotlands län, Vårdcentralen Visborg

Information om arbetsplatsen

Vårdcentralen Visborg ligger i det vackra före detta regementsområdet P18 i utkanten av Visby. Verksamheten drivs i två plan i en vacker tegelbyggnad med högt i tak och stora fönster. Här är det nära till både stad och natur.

Sedan starten 2008 har vår samarbetskultur främjat en trivsam och dynamisk arbetsmiljö. Varje arbetsdag startar med en kortare samling med hela personalgruppen och senare under förmiddagen bjuder vi på frukost. Verksamhetschef och ledningsgrupp arbetar kliniskt och finns närvarande i vardagsarbetet. Vi har sedan flera år ett listningstak - något som möjliggjort ännu bättre kontinuitet och trygghet för våra patienter och även en förbättrad arbetsmiljö för våra medarbetare.

Vårt läkarteam består av sex specialister i allmänmedicin samt fyra ST-läkare och en AT-läkare. På vårdcentralen finns också distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, sekreterare, psykologer, rehabkoordinator liksom en allt-i-allo. Vi välkomnar regelbundet studenter inom våra olika yrkeskategorier, vilket ger oss möjlighet att ständigt förnya och utveckla vår kompetens.

Vårdcentralen Visborg är en del av Praktikertjänst och vi bedriver primärvård på uppdrag av Region Gotland. Vårt mål är att ge högkvalitativ vård med god tillgänglighet och service till våra patienter.

Arbetsuppgifter

Som specialist i allmänmedicin ansvarar du för en egen patientlista med sedvanligt mottagningsarbete. Du är också ansvarig för dina listade patienter som är inskrivna i hemsjukvården. På Gotland har primärvården inte hand om BVC eller MVC.

Vi strävar efter att läkarna i största utsträckning träffar sina egna patienter för att hålla på kontinuiteten, men samarbetar och hjälps åt när det behövs. Vårdcentralen har öppet på vardagar mellan 8:00 - 17:00 och utanför ordinarie öppettider hjälper vi till att bemanna jourverksamheten på Gotland. Som specialist är du vanligtvis bakjour till yngre kollegor och i regel handlar det om ett till två pass per månad. Primärvårdsjourerna är uppdelade i två delar - beredskapsjour i hemmet och jourmottagning helgtid. 

I tjänsten igår även att handleda läkarstudenter, AT-läkare och ST-läkare. 

Kvalifikationer

Du är specialist i allmänmedicin och har specialistbevis. Vi lägger stor vikt vid personligt lämplighet.

Personliga egenskaper

Samarbetskulturen är något som präglat vår verksamhet sedan starten och har också visat sig vara en framgångsfaktor för oss, varför vi ser att du är flexibel och har förmåga att tänka utanför boxen.

Arbetet inom primärvård är brett och vi hanterar det mesta - från det stora till det lilla. Ibland tar dagarna oväntade vändningar och därför ser vi att du är lösningsorienterad och exekutiv när det behövs.

På Vårdcentralen Visborg har vi en generellt positiv stämning med mycket skratt samtidigt som alla tar ansvar för att verksamhetens flyter på och utvecklas. Vi ser att du är en positiv kraft som har förmåga att ta ansvar och se helheten. 

Övrig information

Sysselsättningsgrad och tillträde kan diskuteras vidare. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/437
Kontakt
  • Jakob Fugeläng, 070-8863997
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-07-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb