Hälso&Sjukvård, Södermanlands län, Vårdcentralen Stadsfjärden

Information om arbetsplatsen

Vårdcentralen Stadsfjärden är en stor vårdcentral i Nyköpings attraktiva hamnkvarter och drivs i privat regi via Praktikertjänst. Vår vision är "morgondagens primärvård redan idag" vilket innebär att vi utvecklar verksamheten kontinuerligt utifrån vårt uppdrag från Region Sörmland och vår listade befolkning.

Vi har ca 17 500 listade patienter hos oss och arbetar ständigt med att utveckla våra arbetssätt för att ge god vård av hög kvalitet. Vi arbetar med att ha hög tillgänglighet där den digifysiska vården spelar stor roll. Vi hanterar allt fler av våra patientkontakter via vår digitala ingång Mitt PTJ.  Syftet är att ge vård av god kvalitét i medicinsk rimlig tid och ge en god kontinuitet till våra patienter. Vi vill också skapa en gemensam samsyn mellan olika yrkesgrupper och använda våra resurser på ett effektivt sätt.  

 

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut på vårdcentralen kommer du att arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter inom primärvården med bedömningar och behandlingar av patienter med sjukdomar och skador i rörelse- och stödjeorganen, men även med andra diagnoser såsom neurologiska tillstånd och psykosomatiska besvär. Ditt arbete varierar och mellan mottagningsverksamhet (fysisk och digital), individuell behandling, patientutbildning och gruppbehandling. I arbetet ingår också förskrivning av hjälpmedel, remisshantering och generell administration.

På arbetsplatsen finns en rehabassistent knuten till den paramedicinska enheten. Rehabassistenten hanterar bl.a. fysioterapeuternas teleQ, administration och medverkan i vissa gruppbehandlingar samt delar av hjälpmedelshanteringen.

Samarbete med övriga yrkeskategorier på vårdcentralen är en naturlig del av arbetet. Arbetsplatsen är uppdelad i tre team som är representeras av alla våra yrkeskategorier. Vi värnar om att vi har samsyn kring våra gemensamma patienter.

Du kommer att få jobba i en trevlig miljö med bra arbetskamrater och om du har framåtanda och kan ta stort ansvar har du goda möjligheter att utvecklas.

 

Kvalifikationer

  • Legitimerad Fysioterapeut/sjukgymnast.
  • Mycket goda kunskaper i svenska språket, tal och skrift.
  • Yrkeserfarenhet inom primärvård och/eller öppenvård. 

Meriterande: Kompetens inom OMI, OMT, astma/KOL och smärta.

 

Personliga egenskaper

Du behöver ha en god kommunikativ förmåga, både med patienter, medarbetare och vårdgrannar. Stor vikt läggs vid personlighet.

 

Övrig information

Tjänsten är ett föräldrarvikariat och kan komma att förlängas. Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-09-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01 eller enligt ö.k.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nyköping
Län Södermanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/321
Kontakt
  • Tina Volt, 010-7044008
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb