Information om arbetsplatsen

Läkargruppen Landskrona är en liten läkarledd vårdcentral mitt i centrala Landskrona, där kvalitet, tillgänglighet och kontinuitet är ledorden. Vi sitter i moderna, ljusa lokaler som genomsyras av en lugn och fridfull atmosfär gynnsam både för personal och patienter. 

Vi är ett litet sammansvetsat team som trivs på jobbet och möter våra patienter och arbetskamrater med ett leende. Vi är sju personer; två läkare, två sjuksköterskor, två undersköterskor och en sekreterare som bemannar kliniken dagligen. Fysioterapeut, psykolog, arbetsterapeut och dietist arbetar deltid och kommer in någon dag i veckan. Vi har högt i tak och alla hjälps åt och arbetar över yrkesgränserna när det behövs. 

Vår arbetsmodell har visat sig vara ett mycket lyckat koncept både för våra medarbetare och patienter. Detta har bekräftats i både medarbetarenkäter och patientenkäter. Sedan starten 2020 har vi växt från 1300 listade till 3500 och vi behöver nu utöka med ytterligare läkarresurser. 

Arbetsuppgifter

Är din dröm som distriktsläkare att bygga långsiktiga patientrelationer och följa patienternas  hälsa över tid? I så fall är detta en tjänst för dig. Hos oss ansvarar du för din egen patientlista och det är bara du som träffar dina patienter oavsett om de kommer på planerade besök, söker akut eller kontaktar dig digitalt. Du kommer precis som de andra läkarna ha öppen telefontid en timme varje dag, så att dina patienterna lätt kan komma i kontakt med dig. Alla patienter med kroniska sjukdomar blir kallade till regelbundna besök för att säkerställa god och kvalitativ vård. 

Du kommer träffa patienter i olika åldrar och med olika medicinska behov vilket ger dig möjlighet att använda din medicinska kunskaper och färdigheter dagligen. På vår vårdcentral arbetar vi efter evidens och beprövad erfarenhet och främjar kontinuerlig kompetensutveckling för att hålla personalen uppdaterad med den senaste medicinska kunskapen och tekniken. Vi främjar också god samverkan med kommunen och andra externa aktörer och bjuder gärna in gästföreläsare.

På Läkargruppen Landskrona, som en liten vårdcentral, är teamarbete både en realitet och självklarhet. Alla personalgrupper arbetar väldigt nära varandra och våra dörrar står alltid öppna för kollegiala frågor och diskussioner. Vi har också dagliga, korta klinikmöten för att hålla alla ajour med vad som händer.

Du kommer arbeta med frihet under ansvar och har en stor möjlighet att påverka din tidbok och  arbetssituation. Vi ser dock att du är engagerad i verksamheten och arbetar mot våra gemensamma mål. Vi har korta och snabba beslutsvägar och förutsätter att du bidrar till vårt ständigt pågående förbättringsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin med flera års erfarenhet i yrket. Du får gärna ha en sidotjänstgöring inom forskning, utbildning eller annan specialitet. Du måste behärska det svenska språket väl både i tal och skrift. Vi ser gärna att du arbetat i Nordvästra/Mellersta Skåne tidigare, så att du har lokalkännedom och känner till våra remissflöden och vårdriktlinjer, men det är inget krav. Handledarutbildning och erfarenhet av vårt journalsystem PMO är ett plus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Personliga egenskaper

Du är trygg i din roll som läkare och delar prestigelöst med dig av dina kunskaper till såväl kollegor i olika yrkesgrupper som eventuella studenter och AT-läkare. Du trivs med läkaryrket och  sätter dina patienter i fokus, samtidigt som du ser dig som en del av ett större sammanhang;  en del av teamet och verksamheten. Du är nyfiken och kunskapstörstig och vill hela tiden utvecklas i din roll som läkare. 

Övrig information

Mottagningens öppettid är mån-fre kl 8-16. Arbetstid och arbetsdagar för tjänsten fastställes enligt överenskommelse med den sökande. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras, men vår utgångspunkt är 50%. Vi är även flexibla med tillträdesdatum. Intervjuer kommer ska löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Observera att vi söker en Specialist i Allmänmedicin med svensk legitimation. Ansökningar angående praktisk tjänstgöring samt kontakt med rekryterare avböjes. 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 240701
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Landskrona
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/587
Kontakt
  • Camilla Ling Jinnestål, 0418-487011
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb